Voordeel Alle Aard Bedrijfswagens 2012 – 2de hands voertuigen.

6 01 2012

Het is inmiddels bekend dat het voordeel alle aard voor het kosteloos ter beschikking stellen van een bedrijfswagen vanaf 2012 op een nieuwe wijze berekend wordt. Vanaf 2012 wordt dit voordeel berekend door een CO2-coëfficiënt toe te passen op 6/7e van de cataloguswaarde van de wagen. De cataloguswaarde wordt gedefinieerd in de wetgeving als zijnde de gefactureerde waarde, inclusief opties en BTW, zonder rekening te houden met enige korting, vermindering, e.d. Deze definitie is zowel van toepassing op nieuwe wagens als op tweedehandswagens of wagens in leasing.

Tweedehandswagens. Er was tot nu toe wat onduidelijkheid over hoe dit begrip moet ingevuld worden, met name voor tweedehandswagens. Het verslag van de fiscale kamercommissie brengt meer duidelijkheid. Minister van Financiën Steven Vanackere gaf tijdens de besprekingen in die commissie immers mee dat voor tweedehandswagens de door de werkgever betaalde gefactureerde waarde geldt, met inbegrip van opties en BTW, zonder rekening te houden met eventuele kortingen, rabats en ristorno’s.

Een voorbeeld: een werkgever koopt een wagen van de eerste eigenaar. Nieuw bedroeg de waarde 30.000 euro (incl. opties en BTW, zonder korting). Tweedehands bedraagt de factuurprijs van de wagen (eveneens incl. opties en BTW, zonder korting) nog 20.000 euro. Indien de werkgever deze wagen kosteloos ter beschikking stelt voor privaat gebruik aan een werknemer, wordt vanaf 2012 het voordeel alle aard bepaald op basis van 20.000 euro – de gefactureerde waarde met andere woorden.

BRON: http://www.dirupo1.be/announcements/cataloguswaarde-bedrijfswagens-whats-in-a-name


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: