XPOfleet Management Day 2014: een leerrijke dag vol exclusiviteit

21 10 2014

Op donderdag 16 oktober 2014 zakten meer dan 100 HR- en fleet managers af naar De Kuip te Rotterdam voor de eerste Nederlandse XPOfleet Management Day 2014. Gezamenlijk vertegenwoordigden alle aanwezigen een totaalvloot van ruim 70.000 voertuigen. Een groot succes, dus!

Reeds omstreeks 8u30 stroomden de eerste bezoekers toe in Stadion Feijenoord, ook wel De Kuip genoemd. Elke geregistreerde bezoeker kreeg een gepersonaliseerde agenda, vergezeld van een XPOfleet-pen en bijpassend notitieboek. Deze zou later die dag gevuld worden met talrijke informatie over efficiënt fleet management met al haar facetten. Het echte startschot van het event werd gegeven door XPOfleet’s CCO, Paul Gestels, die een tipje van de sluier lichtte over de unieke meerwaarde van deze VIP-dag. Kort daarna gaf CEO Gert Vandersmissen een boeiende workshop over XPOfleet 3.2 en diens functies. Vandersmissen legde uit hoe de ERP oplossing steunt op een heleboel best practices op gebied van fleet en ICT. En dit blijft evolueren, want het recent vernieuwde XPOfleet biedt nog meer mogelijkheden voor een tijd- en kostenbesparend fleet management. Zo kunnen fleet managers vlot informatie uitwisselen via het online communicatieplatform. Kortom: elke XPOfleet-gebruiker kan korter op de bal spelen.  Na een gezellige koffie break wist ook Jan Willem Kemper (Auxilium) de aanwezigen te boeien met heel wat nuttige informatie over de wetgeving rondom bedrijfsvoertuigen. Kemper ging met het vergrootglas over de belangrijkste regels en uitzonderingen. Hij stond ook stil bij het privégebruik van deze voertuigen. Want er zijn heel wat valkuilen en recente ontwikkelingen waarmee men best rekening houdt.

Daarna was het de beurt aan VAB Fleet Services en ProDrive Training. Hans Eeckman en Marc Nederveen – beide van VAB Fleet Services – legden hun krachtige productformules uit. Dagelijks vormen deze de bouwstenen voor groeikracht in het fleet beheer van talloze bedrijven. Mark Maaskant – het gezicht van ProDrive Training – bundelde zijn expertise in een leerrijke sessie over het sturen van rijgedrag. Hij liet zien hoe 20 jaar ervaring vertaald wordt naar een meetbare aanpak die forse besparingen levert inzake brandstofverbruik en schadelast.

Tijdens de middagpauze werden alle aanwezigen getrakteerd op een VIP-lunch, waarbij het Nederlandse broodje kroket ook niet mocht ontbreken. Maar ook een portie netwerkmogelijkheden en een flinke dosis kennisdeling stonden op het menu. Er werden boeiende conversaties gevoerd, business cards uitgewisseld en afspraken gemaakt.

John Dane van Opel luidde de namiddag in met een reeks fleet strategieën waaruit elke wagenparkbeheerder voordelen kan halen.  Dane’s team werkt voortdurend aan het verbeteren van de Total Cost of Ownership. Opel’s sessie werd gevolgd door workshops over XPOfleet wagenparkbeheer. Zij die XPOfleet nog niet kenden, konden dankzij CEO Gert Vandersmissen een grondige blik werpen op deze totaaloplossingssoftware. En voor de ervaren XPOfleet gebruikers was er de Expert Sessie, gegeven door XPOfleet’s Lead Project Advisor: Jarich Verachtert. Een exclusieve dag boordevol opportuniteiten voor menige fleet manager werd afgesloten door Travelcard en Fleetlogic. Patrick Bosker, boegbeeld van Travelcard, duidde op het belang van brandstofverbruik in de praktijk. Hij liet zien hoe deze parameter dé norm is om het verbruik van brandstof te budgetteren. Daarbij hoorde ook de evolutie van brandstofsoorten- en prijzen. Tegelijkertijd wist Freek Glorius van Fleetlogic de aanwezige gasten te boeien met allerlei fleetgerelateerde do’s en dont’s. Deze werden mooi aangevuld met praktische en relevante informatie voor zowel fleet manager als berijder.

Spijt dat je er niet was? Laat je alvast inspireren door ons fotoverslag. En misschien ben je er volgend jaar wel bij!


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: