WLTP: Nieuwe procedure om brandstofverbruik van auto’s te berekenen.

6 07 2017

Vanaf 1 september 2017 zal het normverbruik van een auto berekend worden op een nieuwe, realistische manier. De bestaande NEDC-cyclus wordt vervangen door WLTP test (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure). 

De WLTP test zal actief zijn vanaf september 2017 en wordt verplicht bij iedere nieuwe type goedkeuring. Als norm geldt ze pas officieel vanaf 1 januari 2018. De meetingen worden nog steeds op een rollenbank uitgevoerd.

In feite is er geen spraken meer van één uniforme testcyclus, maar van drie. Elke Cyclus zal ook langer duren qua tijd én afstand. Er worden ook hogere snelheden aangehouden tijdens de test.

De verwachting is dat hierdoor het norm verbruik van voertuigen en daarmee samenhangend de CO2 uitstoot zal stijgen ten opzichte van 2016/2017. Dit kan invloed hebben op de car policy van bedrijven.

Bijvoorbeeld wanneer een wagen van 2016 nog een CO2 uitstoot had van 120gr/km en door de nieuwe methode bijvoorbeeld 130gr/km wordt dan kan deze auto buiten de car policy vallen wanneer deze o.a. CO2 gebaseerd is.

Meer algemene info over WLTP vindt u op http://wltpfacts.eu

 

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: