De aftrekbaarheid van bedrijfswagen eenvoudig in je boekhouding vanaf 1/1/2020

27 11 2019

Vanaf 1 januari 2020 verandert de wetgeving rondom de aftrekbaarheid van autokosten in België. Tot 2020 waren het aantal categorieën van fiscale aftrekbaarheid beperkt. Veel bedrijven loste dit op in hun boekhouding door autokosten per aftrekbaarheid op een aparte grootboekrekening te boeken. Vanaf 2020 werkt dit niet meer.

Ieder voertuig krijgt vanaf 1 januari 2020 zijn eigen aftrekbaarheid afhankelijk van type voertuig, CO2 uitstoot en soort brandstof. Dit maakt de boekhouding vanaf 2020 veel complexer…… Of dat wordt toch beweerd!

Het probleem is maar zo ingewikkeld als de oplossing

Wat als je gewoon al je autokosten per kostensoort een grootboekrekening zou kunnen boeken? Dus een rekening voor huur, brandstof, verzekering, interest, onderhoud, noem maar op. Dan boek je op het einde van het jaar “gewoon” de verworpen uitgaven en klaar is Kees.

Hebt u 100 bedrijfswagens of 10.000 te beheren?  XPOfleet 7 maakt het boeken van de autokosten inderdaad zo eenvoudig. Volledig automatisch boekt de fleetmanagement-software ieder onderdeel van de factuur op de juiste auto, kostensoort, bestuurder en zelfs kostenplaats. Zelfs tot op de juiste grootboekrekening. Het enige wat u dan nog moet doen is regelmatig de kosten doorgeven aan de boekhouding.

Om de periode vervolgens af te sluiten vertelt XPOfleet u hoeveel van de geboekte kosten verworpen dienen te worden.

Dit alles gewoon out-of-the box. Niks geen maatwerk of moeilijke trainingen. XPOfleet 7 is nu beschikbaar. Vraag vandaag uw upgrade, installatie of demo op sales@XPOfleet.com.

 


Acties

Information

Plaats een reactie